Tips för snabbt hemstäd

Är du duktig på hemstäd? Att bo i snygga och städade omgivningar tilltalar många människor. Även om du kan behöva anstränga dig hårt för din bostad och spendera otaliga timmar på uppgifterna som följer med den, kan du använda vissa tricks för att få städet gjort snabbare.

Lär dig grunderna i hemstäd

Snabbt och effektivt hemstäd kan göra det möjligt för dig att gå vidare snabbt till trevligare aktiviteter.

Hantera dagliga sysslor i ditt hemstäd

Istället för att städa huset bara några dagar varje månad, gör istället detta mer regelbundet. Detta dagliga underhåll kan göra underverk för ett hem. Till exempel när du är i duschen, torka av badkaret och golvet för att hålla ytorna snygga. Torka av handfat och disk efter att du har tvättat händerna eller borstat tänderna. Håll dig uppdaterad om dagliga uppgifter så att dessa sysslor inte ackumuleras.

Vik kläderna omedelbart när du tar ut dem från torktumlare eller torkskåp. Lägg omedelbart smutsig disk i diskmaskinen eller tvätta dem i ett handfat med vatten istället för att stapla dem för senare rengöring. Rensa i röran från horisontella ytor varje dag för att hantera föremål som tenderar att ackumuleras under en vecka. Placera korgar på vissa ställen för att samla röran. Dessa platser kan vara botten av trappan, huvudentrén och nära en köksbänk. Distribuera innehållet i skräpkorgarna dagligen för att placera föremålen där de hör hemma.

Undvik zoner när du hemstädar

Vanligt hemstäd involverar ofta människor som arbetar i ett enkelrum från topp till botten. Även om detta kan vara effektivt tar det också oerhört mycket tid. Istället för djuprengöring av ett enkelrum kan du sprida dig över hela ditt hem eller åtminstone en enda våning i ditt hem. Gå till exempel och samla all röra i flera rum och lägg bort dessa föremål. Ta en trasa eller duk och damma av alla ytor och sopa eller dammsug golven därefter. Du kan också spraya all disk, alla handfat och speglar och låta kemikalierna göra sitt jobb innan du återvänder för att torka av allt detta.

Fortsätt fokusera på städuppgiften

Det är lätt att bli distraherad under hemstädning. Behåll ditt fokus och fortsätt med uppgiften för att få jobbet gjort. Till exempel, om du tänker spendera 30 minuter på att rengöra och fixa med kylskåpet, ska du inte fastna med att flytta runt det och skrubba alla vinklar och vrår i ditt kök under processen. Behåll ditt fokus för att slutföra jobbet du tänkte göra. Perfektion behöver inte vara målet; enkel renlighet och ordning borde vara tillräckligt.

Organisera tillbehör

Effektivisera ditt arbete genom att organisera ditt material. Istället för att springa fram och tillbaka för att få badrumsrengöring eller en rengöringsduk, förvara föremålen där du behöver och använd dem. Håll en dammsugare på varje våning i ditt hem om du regelbundet dammsuger samtliga. Enkla strategier som dessa kan effektivt minimera din arbetstid.

Oavsett om du älskar eller avskyr hemstäd, är det trevligt att ha ledig tid till andra aktiviteter efter att du har avslutat det här städarbetet. Om du vill ha städhjälp med din hemstädning i Eskilstuna, kontakta oss.