Snabba och enkla hemstädningstips

Hemstädningstips kan hjälpa dig att städa huset på halva tiden och gör det lättare för dig att få det gjort för att du ska kunna göra andra saker som du tycker om resten av dagen.

Hemstädningstips alla enkelt kan utföra

När du ser hur lätt det är att snabbt städa huset utan större ansträngning, kommer du vilja börja städa på en gång och få det gjort.

Organisering och planering

Gör en städningslista. Du bör inkludera allt du behöver städa. Det gäller varje rum i huset. När du har en lista för vad som behöver göras i varje rum, är du redo för att bestämma vilket sätt som går snabbast för dig. Det bästa och snabbaste sättet att städa är att ta med en hink med alla städredskap inuti och en dammsugare till det första rummet.

Badrummet

Om du börjar i badrummet, ta med badrumssprayen, toalettrengöringsmedlet och borsten, glasrengöringsmedlet och en trasa eller svamp för att göra rent golvet. Börja uppifrån och jobba dig nedåt till golvet. Rengör speglarna först, sedan handfaten och ovansidan av bänkarna. Flytta dig sedan till badkaret och rengör de omgivande ytorna. Rör dig därefter till toaletten och rengör skålen och locket för vattentanken. Rengör sedan utsidan av toaletten. Det sista steget är att göra rent golvet. Börja i hörnet längst bort och jobba dig ut genom dörren. Organisering och planering gör att ditt städarbete går snabbare. Dessa hemstädningstips kommer garanterat hjälpa dig att spara tid.

Städa sovrummen

Om det är idag du planerar att städa sovrummen, avlägsna lakanen på en gång när du vaknar på morgonen och sätt igång tvätten. Det bör göras innan frukosten. Släng lakanen i torktumlaren efter frukosten och ta dig till det första sovrummet som ska städas. Ta med dina städredskap, hinken och dammsugaren.

Du bör ordna upp byråerna och nattduksborden. Om du har en takfläkt, använd en fjädervippa för att ta bort dammet. Använd sedan dammsugaren på väggarna och ta bort dammråttor som har formats på dem. Härnäst ska du städa speglarna och fönster, och sedan rengöra byråerna och nattduksborden vid sängarna. Nästa sak du ska göra är att dammsuga golvet och torka det med såpa om det är ett trägolv. Ta sedan ut lakanen från torktumlaren och bädda sängen. Efter att du har gjort klart badrummen och sovrummen kan du fortsätta med vardagsrummet, matsalen och köket. Kom bara ihåg att börja ovanifrån och jobba dig nedåt i varje rum.

Att spara tid är det bästa städningstipset du kan få, speciellt om du verkligen vill undvika att behöva städa en hel dag. Ha alltid med dina städredskap och du behöver inte avvika från din städplan. Kom ihäg att du alltid kan kontakta ett bra städföretag i Eskilstuna för proffsiga städare som hemstädar åt dig.